Papierowe serwetki to materiały higieniczne, które powinny być częścią wyposażenia każdej restauracji, kawiarni czy innego lokalu serwującego posiłki. Jakie typy serwetek są zwykle wykorzystywane? Co wypada mieć na uwadze podczas zamawiania tego produktu?
Serwetki gastronomiczne – zastosowanie
Papierowe serwetki są używane w rozmaitego rodzaju lokalach gastronomicznych – od restauracji, przez pizzerie, uniwersyteckie i szkolne stołówki, sale bankietowe, herbaciarnie, aż po bary mleczne. Te jednorazowe materiały higieniczne świetnie zastępują standardowe serwetki wytworzone z tkaniny, a jednocześnie pozwalają zlikwidować koszty ponoszone na magazynowania i ich prania. W sprzedaży obecne są wszelkiego typu serwetki papierowe – 1-warstwowe chusteczki dyspenserowe stosowane w barach samoobsługowych oraz mocne 2-warstwowe serwetki z włókniny, które nie rozrywają się podczas używania, dzięki czemu doskonale wypełniają swoją funkcję.
Serwetki papierowe – ogranicz ilość generowanych odpadów
Chcesz zaopatrzyć swoją restaurację w wytrzymałe serwetki jednorazowe? Weź pod uwagę produkty dozowane po jednej sztuce. Umożliwia to redukcję ilości wytwarzanych odpadów i uzyskanie sporych oszczędności. Często kupowane są również dekoracyjne serwetki papierowe, dostępne w wielu kolorach – są one przeznaczone do restauracji, w których niezwykle ważne jest wywołanie dobrego wrażenia. Warto osobno wspomnieć o składanych papierowych serwetkach marki Tork wyróżniających się wysoką solidnością oraz niezwykłą wręcz absorpcją wody. Artykuły te można zakupić zarówno w odmianie pasującej do popularnych dyspenserów na stolik (pionowych i poziomych), jak i dyspenserów na ladę bądź do zabudowy.
Dane:
Sklep VerdeAvis.pl
Petrus Serwis Piotr Janas
Staniątki 376
32-005 Niepołomice
Mob.: +48 783-332-495
E-mail:
[email protected]